STICHTING TOUR D'ASPERGES - CHARITY TO CHILDREN

ORGANISATIE

 

Stichting Tour d’Asperges-Charity to Children is niet verantwoordelijk voor de organisatie van evenementen, maar beheert uitsluitend het administratieve en financiële traject. De organisatie van het gelijknamig evenement is geheel uit handen gegeven aan de initiatiefnemer en organisator van het eerste uur:  Louis van de Waarsenburg.

Na het overlijden van mede initiator Leo van Eeghem in 2009, is in overleg met de familie Van Eeghem besloten de Tour op traditionele wijze voort te zetten. Louis van de Waarsenburg nam de volledige organisatie, inclusief kosten op zich, maar kon hierbij rekenen op de steun van sponsoren en vrijwilligers. De verzorging van het Déjeuner Dinatoîre in restaurant De Karpendonkse Hoeve kwam in handen van Ingrid van Eeghem. Een bewezen succesvolle format waarbij ieder jaar reikhalzend naar een uitnodiging werd uitgekeken. 

In 2012 vierde de Tour d'Asperges haar 25 jarig jubileum, tijd voor vernieuwing besloot Louis. Na wat brainstormen en lobbyen binnen de gelederen was een nieuw concept geboren. Een concept waarbij sociale interactie een grotere rol zou gaan spelen, waarbij de deelnemers zelf meer invloed hadden op het deelnemersveld en waarbij elk jaar een gegarandeerd substantieel bedrag ten name van een goed doel wordt overgemaakt. Op 9 mei 2015 was de nieuwe Tour d’Asperges een feit met 120 enthousiaste deelnemers aan de start!

 

Louis van de Waarsenburg

Reeds dertig jaar directeur/eigenaar van CTC Management Consultants, een werving en selectiebureau die als vrijwel enige in het land de executive search methode hanteert. Daarnaast is Louis een fanatiek sporter, ’s winters schaatsen en zodra het weer het toelaat, hoe kan het ook anders, fietsen! Wat hij ook niet onder stoelen of banken schuift is zijn passie voor koken! Als amateur-/hobbykok kookt hij voor het blad Art of Living met de top van de internationale gastronomie. Mooie reportages van sterrenchefs omlijst met prachtige foto's die het water je in de mond laat lopen.

Naast initiatiefnemer, organisator en bedenker van de Tour d’Asperges, is Louis tevens mede-initiator van de AardbeiTour (vanaf 2004) en mag hij zich Ridder in de orde van de Ghesellen van de Aardbei noemen. Het Belgische zusje van de Tour d’Asperges is een soortgelijk evenement in Vlaanderen, waarbij de asperge is vervangen door de aardbei. 

Uit handen van Wethouder Monique List, namens B&W Gemeente Eindhoven, ontving Louis in 2012 een Vrijwilligerspenning, uit waardering voor de bijzondere verdiensten die verworven zijn met 25 jaar vrijwilligerswerk in het belang van de gemeenschap.