STICHTING TOUR D'ASPERGES - CHARITY TO CHILDREN

Hoe het begon.... vervolg

 

Met de groei van de club, groeide ook de ambitie en de professionaliteit. De exclusieve tourtocht van (toen nog) ongeveer zeventig kilometer was enkel op persoonlijke uitnodiging. De route werd nauwkeurig uitgestippeld en onder deskundige begeleiding gebracht van de politie en gecertificeerde motorverkeersbegeleiders. Er was één tussenstop bij een gastvrij restaurant onderweg en de dag werd feestelijk afgesloten met een hoogwaardige vijfgangen aspergelunch bij Leo’s eigen Karpendonkse Hoeve te Eindhoven.

Door de VVV Eindhoven werd jaarlijks aan drie deelnemers de aspergesteker uitgereikt. In 1995 is dit overgegaan naar het Brabants Asperge Genootschap, promotor van de Brabantse Aspergecultuur, die in vol ornaat drie fietsers ridderden tot erelid.  Zie hier de lijst van deelnemers die de Aspergesteker mochten ontvangen.

Ook de inzamelingsactie ging onverstoord verder. Na één jaar dierenpark De Vleut een financiële bijdrage te hebben toegekend, werd besloten verder geld in te zamelen voor Stichting SOHO, later Hulphond Nederland. In 2009 ging het roer om en ontstond Charity to Children, waarbij de inzameling ten goede kwam aan kind gerelateerde doelen, bij voorkeur niet gesubsidieerd. Stichting Sporttop, een initiatief van oud olympisch en wereldkampioen schaatsen Jochem Uytdehaage, beet de spits af. Gevolgd door het T+Huis in Eindhoven, The Dutch School en Stichting Carte Blanche. Inzameling geschiedde door het houden van een veiling, waarbij de meest uiteenlopende items beschikbaar werden gesteld.

Inmiddels bestond het peloton uit zeventig tot tachtig deelnemers waaronder ex-profwielrenners/ex-topsporters, captains of industry, medici en politici.